Новости и обавештења

Молбе за промену изборних предмета примаће се у студентској служби до 22.02.2019. године.

Oбавештавају се студенти који слушају Физику атома и молекула у летњем семестру да ће уводни час бити одржан у понедељак 18. фебруара у термину рачунских вежби од 13 часова у учионици 644.

ЦзРК пита студенте: Шта вам је потребно за успешно сналажење на тржишту рада? Универзитетски центар за развој каријере организује истраживање које треба да одговори на питање: Шта је студентима потребно за успешно сналажење на тржишту рада?

Сви студенти позивају се да попуне УПИТНИК и при томе искажу своје мишљење и потребе у вези са сналажењем на тржишту рада, истакну проблеме, предложе решења. Рок за попуњавање је 17.фебруар 2019. у поноћ. С обзиром на то да се ситуација на тржишту рада константно и брзо мења, Центар се труди да системским приступом прати те промене и делује у складу са њима. На основу резултата истраживања, биће усавршени стари и конципирани нови ЦзРК програми за унапређење запошљивости. Извештај о резултатима биће објављен на сајту Центра 1.априла 2019.

Позивају се студенти који су положили испит из пролећног семестра школске 2017/18 у јануарском или фебруарском испитном року школске 2018/19. да напишу молбу ради умањења школарине. Молбу предати у студентској служби или продекану за наставу.

Помера се термин испита из Испитивања материјала у фебруарском року. Испит ће бити одржан 11. фебруара у 10 сати.

Фонд за младе таленте расписао је Конкурс за доделу 950 ступендија за студенте завршне године основних студија и 410 стипендија за студенте завршне године мастер студија. Конкурс је објављен на интернет страници Министарства омладине и спорта и отворен је до 31. децембра 2018. године.

Са Универзитета је стигло обавештење да су сви студенти који се нису уписали до 1. децембра 2018. године изгубили статус студента. Позивамо студенте да провере на електронском сервису свој статус за школску 2018/19 годину, како бисмо могли да реагујемо на време уколико неки упис није евидентиран у бази.

Федерални Политехнички Универзитет у Лозани, у оквиру Е3 програма, организује летње праксе за студенте из домена природних наука и инжењерства у трајању од 3 месеца. Праксе су намењене студентима завршних година основних студија и студентима мастер студија. У оквиру Е3 програма учествује око 100 лабораторија и већина пројеката је интердисциплинарног карактера са циљем да припреми студенте за докторске студије и независно истраживање.

Све информације можете наћи на сајту eee.epfl.ch. Студенти ће бити рангирани и одабрани на основу неколико критеријума: просек оцена, квалитет CV-а, и квалитета мотивационог писма. У току праксе, Е3 програм ће пружити финансијску компензацију студентима која ће им омогућити да покрију трошкове живота и смештаја. Од кандидата се очекује да одаберу три лабораторије (листа овде bit.ly/e3programepfl) и комисија ће одабрати лабораторију на основу интересовања и образовања кандидата.

Рок за пријаве је 1. фебруар. Уколико имате имате додатна питања, контактирати Себастиана Гаутша (Sebastian Gautsch)

Листе за дом за студенте основних студија. Примедбе се подносе до понедељка 5. новембра у 12 сати у студентској служби.

ERASMUS+ мобилност. Проведите семестар на Фридрих-Александер Универзитету у Ерлангену, Немачка

Обавештавају се студенти да II, III и IV рата за школарину 2018/19 године доспевају на наплату: 30.11.2018, 15.01.2019. и 15.02.2019.

Подсећамо студенте да редовно измирују рате за школарину. Сваки студент стање може да провери на свом електронском налогу. Пријављивање испита неће моћи да се изврши уколико дуг није измирен.

Позивају се студенти прве године да преко електронског налога, одаберу испите из прве године које ће слушати у школској 2018/19. години. Изборне предмете бирају из одговарајућих блокова по плану и програму студијског програма.

Буџетски студенти плаћају бодове преко 60ЕСПБ. Студенти у статусу самофинансирајући плаћају све. Цена бода је 1000.00 динара.

Руководиоци смерова основних и мастер студија:

- проф. др Јаблан Дојчиловић за смер Општа физика
- проф. др Воја Радовановић за смер Теоријска и експериментална физика
- проф. др Иван Белча за смер Примењена и компјутерска физика
- проф. др Лазар Лазић за смер Метеорологија.

Обавештавају се студенти да при бирању предмета не могу бирати предмете из IV године, ако нису изабрани обавезни предмети из претходних година.