Новости и обавештења

Проф. др Војислав Крстић са Универзитета у Ерлангену, Нинберг (Немачка) одржаће семинар са темом "Materials on the nanoscale: small is different" у периоду од 2. до 5. октобра 2017. у физичком амфитеатру. Позивају се студенти мастер и виших година основних студија да присуствују семинару.

Такође, у четвртак 12. октобра у 13 часова у сали 661, Мр Патрик Стур са Универзитета у Ерлангену одржаће презентацију о могућностима уписа мастер и докторских студија на Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, у оквиру ERASMUS програма мобилности.

Обавештавају се студенти да ће пријављивање испита моћи да се обави и у понедељак 21.8. и у уторак 22.8.2017.

Обавештавју се студенти да ће у августовском испитном року испити из Физике језгра и честица Ц и Нуклеарне физике код асистента М. Ћирковића бити одржани 30. августа у 16 часова у сали 661.

Летња школа "Развој контролних система за нуклеарне акцелераторе", 27-29. септембар 2017, Љубљана (Словенија)

Драга колегинице/Драги колега,

Позивамо Вас да попуните упитник за потребе међународног пројекта ЕУРОСТУДЕНТ. У оквиру овог упитника биће Вам постављена питања у вези са животним стандардом, мобилношћу, перспективама у погледу запошљивости, као и задовољства студијама. Online верзији упитника можете приступити кликом на link. Пројекат ЕУРОСТУДЕНТ и подаци који ће бити прикупљени у оквиру њега су од значаја јер омогућавају поређење студирања и живота студената у Србији са стањем у другим европским земљама. Поред тога, бићемо у прилици да идентификујемо позитивне и негативне стране студирања у Србији, и на тај начин, у складу са резултатима, предложимо нека решења или кораке за будуће побољшање студентског статуса. За попуњавање упитника биће Вам потребно око 20 минута. Молимо Вас да питања пажљиво прочитате и одговорите у складу са упутством. Одговори су у потпуности анонимни – не постоји могућност да знамо ко је попунио анкету, нити да повежемо Ваше одговоре са Вама. Прикупљени подаци биће употребљени искључиво у сврху истраживања. За сва додатна питања и коментаре, можете нам се обратити путем mail-a, на адресу eurostudent@rect.bg.ac.rs.

Срдачан поздрав,
Председник Конференције универзитета Србије (КОНУС)
Aкадемик Владимир Бумбаширевић

Позивају се студенти свих нивоа студија да од 20. фебруара приступе електронском попуњавању Анкете о педагошком раду наставника за зимски семестар 2016/17. Потпуно попуњавање Анкете је битно за унапређење квалитета наставе на свим нивоима студија.

Позивају се студенти који још нису попунили електронске ШВ обрасце да их попуне.

Студенти уписани 2016/2017 године, своје шифре за Edurom и студентску email адресу могу преузети у библиотеци у Цара Душана 13. Упутство за Edurom можете прочитати овде.

Руководиоци смерова основних и мастер студија:

- проф. др Јаблан Дојчиловић за смер Општа физика
- проф. др Воја Радовановић за смер Теоријска и експериментална физика
- проф. др Иван Белча за смер Примењена и компјутерска физика
- проф. др Лазар Лазић за смер Метеорологија.

Обавештавају се студенти да при бирању предмета не могу бирати предмете из IV године, ако нису изабрани обавезни предмети из претходних година.

Распоред испита за преостале испитне рокове у школској 2015/2016 години: јунски, јулски, септембарски и октобарски испитни рок.

Подсећамо студенте да редовно измирују рате за школарину. Сваки студент стање може да провери на свом електронском налогу. Пријављивање испита неће моћи да се изврши уколико дуг није измирен.