Мастер студије - Новости и обавештења

Моле се студенти мастер студија А смера да се јаве наставницима Андријани Жекић (andrijana@ff.bg.ac.rs) и Слађани Анђелковић (sladjana.andjelkovic@gef.bg.ac.rs) које ће у овом семестру држати наставу из предмета Образовни стандарди.

6.10.2020.

Обавештавају се студенти да молбе за промену студијског програма, прелазак са студијског програма са другог факултета, молбе за уписивање бодова остварених кроз ваннаставне активности и молбе за статусе мировања могу да предају у Студентској служби од 11-13h. od 7.-16. septembra 2020.

7.9.2020.

Обавештење за студенте о додатном испитном року Септембар II

У складу са захтевима студената и препорукама Универзитета у Београду ради ублажавања последица пандемије, као и одлуком Наставно научног већа Физичког факултета на седници одржаној 24.06.2020. одржаће се додатни испити рок (Септембар 2) који почиње 19.09.2020. а завршава се 30.09.2020. Распоред испита за овај рок је доступан на овом линку.

28.8.2020.

Драги студенти,

На онову одлуке Сената Универзитета у Београду и препоруке Министарства просвете, јулски испитни рок се одржава према утврђеном распореду уз стриктно придржавање свих мера предострожности. У случају евентуалних промена, благовремено ћемо вас обавестити.

Руководство факултета

8.7.2020.

Испит из Педагогије код проф. Слађане Анђелковић ће се одржати 15.7. у 11 часова на Географском факултету, просторија 3. уместо 10.7.

9.7.2020.

Пријављивање испита за јунски испитни рок је од 9. до 12. јуна 2020.

10.6.2020.

Конференција универзитета Србије КОНУС расписала је конкурс за израду свог визуелног идентитета. На конкурсу могу да учествују студенти основних и мастер студија. Рок за пријаву је 30. април 2020.

2.4.2020

Државна корпорација Росатом у сарадњи са Кабинетом министра за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, додељује стипендије за све студенте који желе своје школовање да наставе у Руској Федерацији. Стипендије се односе на област примене нуклеарних технологија у мирнодопске сврхе и додељује се студентима свих нивоа студија. Више о стипендијама можете наћи на https://future-in-russia.com/

19.3.2020

Драги студенти,

Молим вас да контактирате предметног наставника свих предмета које сте пријавили да слушате у пролећном семестру 2019/20 школске године. Наставници ће прикупити ваше email адресе и сваке недеље вам достављати материјал предавања и вежби (лекције, презентације, домаћи задаци). Зависно од договора са сваким од предметних наставника и асистената, материјал ћете добијати email-ом, биће постављан на неку од виртуелних учионица или ће наставник користити неку од интерактивних платформи.

Маил који ћете послати наставнику треба да изгледа овако:
Subject: Назив предмета
Tekst email-a: Ваше име и презиме, број индекса и исписана email адреса коју ћете користи за комуникацију.

Молим вас да наставнике контактирате најкасније до петка 20. марта 2020. године.

17.3.2020

Семинар машинског учења „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) од 31. јула до 10 августа 2020. Пријаве до 12. марта 2020.

4.3.2020

Позивају се студенти основних и мастер студија, који су пријавили да слушају у пролећном семестру 2019/20. године предмет Рачунари у настави физике, да се јаве наставнику доц. др Зорану Поповићу (zokapop@ff.bg.ac.rs) најкасније до 21. фебруара 2020. године, ради договора и организовања наставе.

6.2.2020

Европска организација за нуклеарна истраживања (CERN) објавила је позив за пријављивање студената на плаћену праксу у трајању од 4 до 12 месеци - „Technical Student Programme“. Рок за пријаву је 25. март 2020.

9.1.2020.

British Scholarship Trust (BST) расписује конкурс за кратке истраживачке посете универзитетима у Великој Британији за студенте који су уписани на постдипломске студије - магистарске или докторске студије. Конкурс за школску 2020-2021 годину је за оне студенте који желе да проведу од 1 до 3 месеца на једном од универзитету у Великој Британији, како би унапредили своја истраживања дефинисана темом магистарског или докторског програма. Детаљна информација о стипендијама и условима које би кандидати требало да испуњавају могу се наћи на web адреси BST-a: www.britishscholarshiptrust.org

3.12.2019

Федерални Политехнички Универзитет у Лозани (EPFL), у оквиру Е3 програма, организује летње праксе за студенте из домена природних наука и инжењерства у трајању од 3 месеца. Праксе су намењене студентима завршних година основних студија и студентима мастер студија. У оквиру Е3 програма учествује око 100 лабораторија и већина пројеката је интердисциплинарног карактера са циљем да припреми студенте за докторске студије и независно истраживање. Све информације можете наћи на сајту eee.epfl.ch. Студенти ће бити рангирани и одабрани на основу неколико критеријума: просек оцена, квалитет CV-a и квалитета мотивационог писма. Рок за пријаве је 1. фебруар.

29.11.2019

Француско-српска привредна комора најављује пети Online сајам запошљавања који ће се одвијати у склопу Француске недеље од 20. до 27. новембра 2019. на платформи www.francuskanedelja.rs.

19.11.2019

Упис за студенте који су завршили све обавезе за школску годину 2018/19. почиње у среду 25. септембра 2019. године у Студентској служби.

20.9.2019.

Све обавезе за школску годину 2018/19. (испити, завршни радови, мастер и дипломски радови) треба да буду завршене закључно са 30.09.2019. године.

Молбе за бодове за учествовање у ваннаставним активностима у школској 2018/19. години могу се предати у Студентској служби од 11-13h.

16.9.2019.

ОБАВЕШТЕЊЕ: 7. међународна школа и конференција о фотоници - PHOTONICA2019

У Београду ће се у згради Српске Академије Наука и Уметности у периоду од 26. до 30. августа 2019. године одржати 7. међународна школа и конференција о фотоници PHOTONICA2019 уз потврђено учешће 30-ак еминентних предавача по позиву из целог света. PHOTONICA окупља истраживаче који проучавају квантну и нелинеарну оптику, оптичке комуникације, компоненте и уређаје, биофотонику, оптичке материјале, спектроскопију и многе друге атрактивне области у домену науке о светлости. Поред пленарних предавања, у оквиру конференције биће организована и радионица „The European synchrotron and FEL user organisation (ESUO) Regional Workshop“ као и специјални симпозијум „Machine learning with Photonics“. Више детаља о конференцији и пратећим скуповима је доступно на: http://www.photonica.ac.rs/.

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер студија да до 10. августа 2019. пријаве своје присуство на конференцији PHOTONICA2019 путем мејла на: photonica2019@ipb.ac.rs. У пријави је потребно да наведу своје име и презиме, број индекса и факултет на ком студирају, контакт мејл адресу, као и сесије којима желе да присуствују.

Физички факултет расписује КОНКУРС за ангажовање студената мастер и докторских студија за извођење дела наставе на основним академским студијама. Рок за пријаву 10. септембар 2019.

Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду реализовати за студенте свих факултета у саставу Универзитета у Београд онлајн курс под називом ВЕШТИНЕ УПРАВЉАЊА КАРИЈЕРОМ. Курс траје пет недеља и поциње прве недеље јуна. Пријава на www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk.

Теме за мастер радове из области диполних квантних гасова у Центру за изучавање комплексних система Института за физику у Београду. Контакт особа: др Антун Балаж.

Позивају се студенти који су положили испит из пролећног семестра школске 2017/18 у јануарском или фебруарском испитном року школске 2018/19. да напишу молбу ради умањења школарине. Молбу предати у студентској служби или продекану за наставу.

ERASMUS+ мобилност. Проведите семестар на Фридрих-Александер Универзитету у Ерлангену, Немачка

Обавештавају се студенти да II, III и IV рата за школарину 2018/19 године доспевају на наплату: 30.11.2018, 15.01.2019. и 15.02.2019.

Подсећамо студенте да редовно измирују рате за школарину. Сваки студент стање може да провери на свом електронском налогу. Пријављивање испита неће моћи да се изврши уколико дуг није измирен.

Позиције за докторанте и теме за мастер радове у Лабораторији за физику високих енергија Института за физику.

Теме за дисертације и мастер радове у Лабораторији за атомску физику Института за нуклеарне науке „Винча“

Позивају се студенти који још нису попунили електронске ШВ обрасце да их попуне.

Студенти мастер академских студија за све додатне информације могу се обратити руководиоцима смерова основних и мастер студија:

- проф. др Андријани Жекић за смер Општа физика
- проф. др Воји Радовановићу за смер Теоријска и експериментална физика
- проф. др Ивану Белчи за смер Примењена и компјутерска физика
- проф. др Лазару Лазићу за смер Метеорологија.

Сви студенти мастер академских студија, студијски смер Општа физика (по акредитацији 2015. год.) заинтересовани за предмете из Методичког блока које држи проф. Мићо Митровић су позвани да се јаве  у терминима распореда студијског смера Општа физика (по акредитацији 2009.)

Методички блок (30+6 ЕСПБ) је намењен свим заинтересованима за рад у школи.
По члану 8. Закона о основама система образовања и васпитања, сви заинтересовани за рад у школи морају имати образовање из психолошких, педагошких и методичких дисциплина стечено на високошколској установи у току студија или након дипломирања, од најмање 30 ЕСПБ бодова и 6 бодова праксе у установи, у складу са европским системом преноса бодова.

Дозвољено је полагање само пријављених предмета.

Студенти мастер студија су у обавези а одраде истраживачки рад и мастер рад.

Једногодишње мастер студије се морају завршити за максимално 2 године, а двогодишње студије за 4 године.