Студентски живот - новости и обавештења

 IAESTE - стручна пракса у иностранству у току 2019. године. Рок за пријаву 14. децембар 2018.

 

Галерија активности

Активности студената и наставника Физичког факултета, наступи факултетског хора, наступи Факултета на сајмовима, слике са пријема бруцоша... можете видети ОВДЕ.

Добродошли на студије физике и метеорологије

Интересовање за физику, као и за већину осталих природних наука, последњих година свуда у свету је у порасту, стога НИСТЕ ПОГРЕШИЛИ што сте решили да дођете код нас.

Физика је фундаментална наука, а уз то занимљива, забавна и корисна. Физички факултет Универзитета у Београду спада медју водеће научне институције у Србији, а диплома нашег факултета призната је и цењена у целом свету.

По броју студената и запослених спадамо међу мање факултете Београдског универзитета, што свакако има и своје добре стране - сви се познајемо, а настава се држи у малим групама.

Шта када завршите?


Тренутно, према евиденцији Републичког завода за тржиште рада, у Србији НЕМА НЕЗАПОСЛЕНИХ ФИЗИЧАРА И МЕТЕОРОЛОГА. Специфицан начин размишљања и структура знања коју будете стекли у току студија, омогућиће вам да се лако прилагођавате променама које намеће брз технолошки развој савременог друштва, тако да ћете сигурно имати могућности да се запослите на различитим радним местима у Србији, или, ако будете желели - ван ње.

До данас је дипломирало више од 1800 студената физике и метеорологије, од чега преко 500 после 1995. године. Академски назив магистра стекло је око 550 кандидата, а докторирало око 400 кандидата.