Новости и обавештења

Теме за дисертације и мастер радове у Лабораторији за атомску физику Института за нуклеарне науке „Винча“

Потребни демостратори за вежбе на изложби "Наука Кроз Забаву" која ће се одржати у Галерији науке и технике САНУ од 11. до 23.септембра 2017. године. Демонстратори могу бити студенти редовних студија, мастера или докторских студија. Заинтересовани студенти се могу јавити Саши Ивковићу на isale@ff.bg.ac.rs или Брани Јеленковићу на branaj@ipb.ac.rs.

Проф. др Војислав Крстић са Универзитета у Ерлангену, Нинберг (Немачка) одржаће семинар са темом "Materials on the nanoscale: small is different" у периоду од 2. до 5. октобра 2017. у физичком амфитеатру. Позивају се студенти мастер и виших година основних студија да присуствују семинару.

Такође, у четвртак 12. октобра у 13 часова у сали 661, Мр Патрик Стур са Универзитета у Ерлангену одржаће презентацију о могућностима уписа мастер и докторских студија на Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, у оквиру ERASMUS програма мобилности.

Драга колегинице/Драги колега,

Позивамо Вас да попуните упитник за потребе међународног пројекта ЕУРОСТУДЕНТ. У оквиру овог упитника биће Вам постављена питања у вези са животним стандардом, мобилношћу, перспективама у погледу запошљивости, као и задовољства студијама. Online верзији упитника можете приступити кликом на link. Пројекат ЕУРОСТУДЕНТ и подаци који ће бити прикупљени у оквиру њега су од значаја јер омогућавају поређење студирања и живота студената у Србији са стањем у другим европским земљама. Поред тога, бићемо у прилици да идентификујемо позитивне и негативне стране студирања у Србији, и на тај начин, у складу са резултатима, предложимо нека решења или кораке за будуће побољшање студентског статуса. За попуњавање упитника биће Вам потребно око 20 минута. Молимо Вас да питања пажљиво прочитате и одговорите у складу са упутством. Одговори су у потпуности анонимни – не постоји могућност да знамо ко је попунио анкету, нити да повежемо Ваше одговоре са Вама. Прикупљени подаци биће употребљени искључиво у сврху истраживања. За сва додатна питања и коментаре, можете нам се обратити путем mail-a, на адресу eurostudent@rect.bg.ac.rs.

Срдачан поздрав,
Председник Конференције универзитета Србије (КОНУС)
Aкадемик Владимир Бумбаширевић

Позивају се студенти који још нису попунили електронске ШВ обрасце да их попуне.

Подсећамо студенте да редовно измирују рате за школарину. Сваки студент стање може да провери на свом електронском налогу. Пријављивање испита неће моћи да се изврши уколико дуг није измирен.

Студенти мастер академских студија који су уписали прву годину школске 2015/2016. године за све додатне информације могу се обратити руководиоцима смерова основних и мастер студија:

- проф. др Јаблану Дојчиловићу за смер Општа физика
- проф. др Воји Радовановићу за смер Теоријска и експериментална физика
- проф. др Ивану Белчи за смер Примењена и компјутерска физика
- проф. др Лазару Лазићу за смер Метеорологија.

Сви студенти мастер академских студија, студијски смер Општа физика (по акредитацији 2015. год.) заинтересовани за предмете из Методичког блока које држи проф. Мићо Митровић су позвани да се јаве  у терминима распореда студијског смера Општа физика (по акредитацији 2009.)

Методички блок (30+6 ЕСПБ) је намењен свим заинтересованима за рад у школи.
По члану 8. Закона о основама система образовања и васпитања, сви заинтересовани за рад у школи морају имати образовање из психолошких, педагошких и методичких дисциплина стечено на високошколској установи у току студија или након дипломирања, од најмање 30 ЕСПБ бодова и 6 бодова праксе у установи, у складу са европским системом преноса бодова.

Дозвољено је полагање само пријављених предмета.

Студенти мастер студија су у обавези а одраде истраживачки рад и мастер рад.

Једногодишње мастер студије се морају завршити за максимално 2 године, а двогодишње студије за 4 године.